Петков за отхвърленото вето: Това е грубо престъпление към военното ни разузнаване

16:33, 05 сеп 19 / Политика 25 2280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отхвърлянето на президентското вето върху Закона за военното разузнаване е грубо престъпление. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция в Сливен.

Председателят на партията прогнозира, че това е нещо, от което военното разузнаване ще страда години наред. Румен Петков отчете, че това не е първият опит то да бъде смачкано и да се създадат условия ярко политизирани фигури да застанат начело на тази стратегическа от гледна точка на националната сигурност и информационното обезпечаване структура.

Депутатите отхвърлиха президентското вето върху Закона за военното разузнаване

Мисля, че аз съм от критиците на това, че президентът почти не пропуска Закон, на който да налага вето, но в случая беше абсолютно прав. Според него всичките му мотиви са безукорни.

Отхвърлянето от страна на парламента е безотговорност към военното ни разузнаване. Това служещите в армията трябва да го видят с широко отворени очи. Към това престъпление е съучастник министърът на отбраната. Трябва да е съвършено ясно. Ако патриотизмът се изчерпва със слугинаж, безгръбначие, с максимата "никакъв по размер рушвет не ми е чужд само и само да стигнем до, каквото трябва", значи работата е катастрофална“, заяви Петков.

Сидеров: Военното разузнаване е пред фалит при Каракачанов

Според него с подобни решение се дестабилизират структури, които са силно чувствителни към външна агресия и външен натиск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама