Марадона се завръща към треньорството в своята родина

10:50, 06 сеп 19 / Спорт 25 2756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният шампион с Аржентина Диего Марадона подписа договор с местния "Гимнасия и Есгрима", завръщайки се към треньорството в своята родина за първи път след 2010 г.

„Звездата на световния футбол, Диего Армандо Марадона, подписа договор и е новият старши треньор на Гимнасия“, обяви клубът в свое кратко изявление. „Сделката е до края на настоящия сезон“, съобщи БГНЕС.

Марадона напусна работа, за да се подложи на операции

Марадона, който бе известен с реализаторските си качества и е считан за един от най-великите футболисти на всички времена, за последно бе треньор в Мексико, където води втородивизионния "Дорадос оф Синалоа" до две неуспешни появявания в плейофите.

Новият му тим, от град Ла Плата малко извън Буенос Айрес, е основан през 1887 и е един от най-старите професионални клубове в Америките. Отборът има една-единствена купа – Копа Сентенарио през 1993. Съставът в момента се намира на дъното в Първа дивизия с една точка от пет изиграни срещи.

Марадона отрече да е бил в ареста

Завръщането на Марадона беше очаквано с огромно нетърпение и множество привърженици дойдоха при представянето му. За последно той беше начело на националния отбор на Аржентина между 2008 и 2010, като прекара периоди начело и на клубно ниво в "Мандию" и "Расинг" през 90-те години на миналия век. 58-годишната легенда стана световен шампион с „албиселесте“ през 1986, но в последно време изпитва здравословни проблеми, често заради екстравагантния си начин на живот.

Марадона беше закаран в болница през 2004 със сериозни сърдечни и респираторни проблеми след употребата на кокаин. Впоследствие той изкара период в комуна в Куба и Аржентина преди стомашна операция през 2005 да му помогне да свали от теглото си. Той напусна Дорадос през юни, като сред причините за решението си изтъкна нуждата от операции на коляното и рамото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама