Митничари разкриха какви са най-честите тайници на трафикантите

20:49, 07 сеп 19 25 5094 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над един тон наркотици, близо половин милион евро и множество бижута – това е равносметката за заловената контрабанда на границата ни със Сърбия при ГКПП „Калотина” от началото на годината до момента.

Данните са само за неуспешните пратки на трафикантите, съобщава bTV.

В халето за проверка на автомобили на всеки 24 часа преминават поне по 20 коли, които митничарите разглобяват до ламарина, защото именно в тях трафикантите най-често крият забранените стоки.

Всяка съмнителна кола, камион или автобус минава първо през скенера. След това подозрителните превозни средства влизат за пълна проверка в халето. 

„В колата има специално изграден тайник, направен е, след като към оригиналното шаси е монтирано допълнително, отрязано от друг автомобил парче на тази част и после е залепена. Така се получава кухината, където беше открито голямо количество наркотично вещество”, каза началникът на митнически пункт „Калотина”, показвайки автомобил, в който е открита дрога.

Той допълни, че в три тайника под седалките са намерени 28 кг хероин. Чантите с двойно дъно и дрехите пък са най-удобното място за пренасяне на бижута и валута.

От митническия пункт показаха колан, който отзад има джобче и вътре могат да бъдат скрити златни бижута или пари.

Всеки ден през рентгени и проверки на „Калотина” минават десетки коли и стотици пътници.

От митниците обаче запазиха в тайна отговора на най-важния въпрос - как избират кой от стотиците автомобили на опашката да влезе в халето за проверка. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама