Близо 3 млн. лв. ще струва техническото оборудване на новата пленарна зала

14:59, 08 сеп 19 / Политика 25 3190 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът пусна обществени поръчки за доставка на гориво за 835 хил. лв. без ДДС и 2 928 667 лв. без ДДС за оборудване на зали в новата сграда на Народното събрание, съобщи „24 часа“.

Техниката за близо 3 млн. лева ще бъде сложена в новата пленарна зала, както и в залата за конференции на пл. “Княз Александър I”. Техниката, която търси Народното събрание, включва компютризирана система за гласуване, озвучителна и дискусионна система, видеокамери, системи за презентиране, видеозапис и онлайн излъчване, както и такава за симултанен превод. Фирмата изпълнител ще трябва да извършва и поддръжка на системите в следващите 36 месеца.

Парламентът търси и доставчик, който в рамките на една година да достави 90 хиляди литра бензин A-95H, 60 хиляди литра A-98H/A-100H, и 150 хил. литра дизел за автомобилите на Народното събрание. Предвидено е за тези горива да отидат 620 хил. лв.

За останалите 215 хил. лева парламентът ще закупи 120 хил. литра дизелово гориво за отопление на лечебната база във Велинград.

Освен да се съобразят с рамковите цени за доставка на горивата, фирмите трябва да имат поне 50 бензиностанции на територията на страната, които да са включени към система за безналично плащане чрез електронни карти. Ремонтът на новата сграда вече е към края си. Все още не е ясно от коя дата депутатите ще се пренесат в нея, но се очаква това да стане не по-рано от 2021 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама