Парашутист е в тежко състояние след падане край Монтана

09:19, 09 сеп 19 25 4052 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парашутист се бори за живота си след скок на летище край монтанското село Ерден. Мъжът се е приземил в ограда на бунгало, след като скочил от 3000 метра височина.

Парашутистът е бил с група и инструктор. "Не е имало проблем с парашута. Той си го е отворил, а моето задължение е да го проверя. След като се е качил в самолета, инструкторът е бил с него, въпреки че може да скача и без негов контрол", каза пред Нова телевизия собственикът на летището Ани Стоименова и уточни, че пострадалият се е отделил нормално от самолета.

По думите ѝ мъжът имал лек хематом на главата. "Коленете му бяха ударени и видях, че няма счупване. Той започна да се превива и разбрах, че има проблем с корема", каза още Стоименова.

Няколко операции незабавно са направени на 30-годишния парашутист. "С тежка коремна травма е - има разкъсване на стомаха, на тънки и дебели черва. Операциите минаха добре и в момента мъжът е в реанимация", заяви началникът на отделението по хирургия в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" - Монтана д-р Красимир Каменов. Той допълни, че животът на парашутиста все още е в опасност.

Представителят на летището Ангел Стаменов обясни, че е дошъл на мястото на инцидента преди да пристигне линейката. "Касае се за класическа грешка на самия парашутист и не е ясно защо, след като е заел позиция за приземяване, е направил завой на 180 градуса и е тръгнал в обратна посока", коментира Стаменов.

Раненият има около 90 скока и е лицензиран. Работата на полицията по случая продължава.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама