Иво Христов: Не бях съгласен президентът да прави обръщение в парламента

09:25, 09 сеп 19 / Политика 25 3502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аз съм в постоянна връзка с президента, смятах че не си струва да се прави обръщение към парламента, защото той удари институционалното дъно. Това заяви евродепутатът от БСП Иво Христов, цитиран от bTV.  Той отбеляза обаче, че президентът е избрал да се спази институционалния подход. „Не бе разбран, както се очакваше“, добави още Христов.

По повод коментира на президента Радев, че улицата ще помете статуквото, евродепутатът каза: Думите на президента винаги са безотпадни. Това е общ закон – улицата пренаписва правилата, той изтъква една обществена закономерност. DarikNews.bg 

Румен Радев: Премиерът да отговаря на въпроси в пленарна зала веднъж месечно (ОБНОВЕНА)

 „Държавата отдавна няма функциониращ парламент. Имаме самодържец. Местните избори са по-горещи. В България изборният процес е толкова опорочен, че поставям под въпрос всички резултати оттук нататък”, категоричен беше Иво Христов.

Според него шансовете на Мая Манолова да спечели изборите в София никак не са малки. По думите му в столицата има очакване за промяна. „Тя обаче не трябва да съсредоточава изобличителния си патос срещу модела Фандъкова, или модела ГЕРБ. Има модел Борисов и тя трябва да определи отношението си към този модел”, отбеляза Иво Христов.

Калоян Паргов: Мая Манолова има най-големи шансове за подкрепа на този етап

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама