Близо 1 млрд. лв. се отпускат за образователна инфраструктура в страната

11:09, 09 сеп 19 / Политика 25 2541 Шрифт:
Християна Димитрова Автор: Християна Димитрова

Днес се състоя церемонията по повод откриване на модернизирана учебна база на НСА на ул. ''Гургулят'' 1.

На откриването присъстваха премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Стойността на проекта е 3, 755 млн. лв., като освен изграждането на нова модернизирана сграда, включва и изграждането на чисто нов физкултурен салон, който може да се ползва както от студентите от НСА, така и от всички жители на София.

Проектът е реализиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. 

''Даваме възможност на много млади хора да получат своето качествено образование. С общи съвместни усилия имаме възможност да правим прекрасни неща за България, за нашите деца, които са нашето бъдеще'', каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова.

Благодарности към правителството, Министерството на регионалното развитие, Министерството на образованието, всички преподаватели, служители и студенти отправи и ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев. 

''Най-важното за един град е изграждането на училища и университети, защото всеки лев, насочен към образование, е приятна инвестиция към развиването на нашия град'', каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

''Само регионалното министерство дава над 1 млрд. лв. за образователна инфраструктура – за строителство, ремонт и обзавеждане на учебни сгради'', каза премиерът Бойко Борисов.

''Хейтърите утре могат да кажат, че има конфликт на интереси, защото в тази сграда съм защитавал докторантура. В центъра на града да имаш университет е много удобно. Бази, които струват десетки милиони, не позволихме да бъдат откраднати. Не само, че я спасихме от кражба тази сграда, а те ми говорят за корупция и глупости. Не само, че не откраднахме, а ги дадохме на академията, да си управлява. И във Военна академия правим същото каквото в НСА, но с два месеца назад'', каза Борисов.

''Само работа и показваме, останалите да си плямпат'', допълни той.

Премиерът поздрави студентите, преподавателите и всички, които работят в НСА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама