Манолова: Фандъкова обрича София да продължава да бъде мръсна и непочистена

14:13, 09 сеп 19 25 4151 Шрифт:
Християна Димитрова Автор: Християна Димитрова

''Недоумявам защо г-жа Фандъкова продължава да се възползва от позицията си на кмет, за да води предизборна кампания. След като обяви своята кандидатура, според мен по-честното поведение беше да излезе в отпуск.'' Това каза кандидатът за кмет на София Мая Манолова, която внесе в деловодството на общината писмо за разрешение за разполагане на информационни точки и център за нуждите на кампанията й, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

''Аз също можех да съм омбудсман до деня на регистрацията, можех да изляза в служебен отпуск, а да не подавам оставка, но прецених, че почтеното поведения спрямо гражданите и спрямо другите кандидати е да подам оставка и да водя кампания от позицията на кандидат. Воденето на кампания от кметския стол не е честното отношение в тази кампания'', каза Манолова.

''Нямам обяснение защо ситуацията е такава, освен ако г-жа Фандъкова не иска лично да финализира някои големи обществени поръчки, по-специално поръчката за сметосъбирането. Тя се провежда 1 година, преди да изтекат договорите на сметосъбиращите фирми. Договорите изтичат през август 2020 г., а процедурата се провежда сега'', допълни тя.

''По този начин г-жа Фандъкова обрича столичани през следващите 5 години на още от същото – София да продължава да бъде прашна, мръсна, непочистена'', допълни тя. 

''Не виждам обяснение на обещанието, което през 2016 г. г-жа Фандъкова пое, а именно да бъде подкрепено и стабилизирано общинското дружество за ''Чистота Искър'', така че то да може да поеме част от столичните квартали. Оправданието, което чувам от г-жа Фандъкова е, че може да има съдебно обжалване, било възможно да се проточи самата процедура, е съшито с бели конци'', допълни тя.

Според нея не се задава никаква криза с болука.

По думите й стана ясно, че процедурата е на стойност 500 млн лв. - най-скъпата процедура на Столична община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама