Представят изложба в Европейския парламент, посветена на Търновската конституция

07:30, 10 сеп 19 / Култура 25 2568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На официална церемония в Европейския парламент в Брюксел на 10 септември 2019 г. ще бъде отбелязана 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, съобщиха от пресцентъра Народното събрание (НС).

Председателят на НС Цвета Караянчева и председателят на Европейския парламент Давид Сасоли ще открият в 18.00 часа в изложбено пространство „Атанас Буров“ изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“, която представя факти за тези значими за България събития. Цвета Караянчева ще връчи на председателя на Европейския парламент луксозни копия на Търновската конституция и на Сребърната конституция, дарение от Народното събрание за библиотеката на ЕП.

Солисти на Пловдивската опера ще поздравят със свои изпълнения гостите на откриването. През 2019 г. Пловдив е европейска столица на културата.

Преди церемонията председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и водената от нея парламентарна делегация ще разговаря с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли, предаде Агенция ''Фокус''. В състава на делегацията са заместник-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер и народните представители Галя Желязкова, Крум Зарков, Емил Димитров и Полина Христова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама