Паргов: Нека стане ясна причината за ареста на Юрий Борисов - текат всякакви спекулации и могат да бъдат използвани в предизборната кампания

18:15, 09 сеп 19 / Политика 25 2869 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Нека стане ясна причината за ареста на Юрий Борисов - текат всякакви спекулации и могат да бъдат използвани в предизборната кампания'', това каза председателят на Градския съвет на БСП София и член на Изпълнителното бюро на партията Калоян Паргов във връзка с ареста на Юрий Борисов, съобщава"Фокус".

Арестуваха бившия главен редактор на "Дума" във връзка разследване за шпионаж

"Нямам информация с какви мотиви е задържан г-н Борисов. Надявам се, час по-скоро компенетните органи да осветлят повече светлина по случая и какви са мотивите. Все пак в надвечерието на празника на русофилите на Копринка на 14 септември, пък и днешната дата някак си започна отново да буди спекулации в обществото защо на 9 септември. Някои дори казаха "Връща ли се фашизмът?", допълни още Паргов и посочи, че не му се иска да влиза в такива краски.

"Нека все пак да стане ясно от компетентните органи каква е причината за този арест, защото все пак е притеснително", допълни още Паргов.

Той посочи, че Юрий Борисов е бил дългогодишен член на партията, както и на националните ръководства.

"В последните 15 години е по-познат в житието и битието си на активен участник в русофилското движение и неговото ръководство", обясни още Паргов.

На въпрос дали са разпитвани членове на БСП, Паргов поясни, че доколкото е разбрал са разпитвани членове на ръководството на "Русофили".

"Сега това е много тежко обвинение. За него трябва да има сериозни доказателства, които са свързани с устоите на държавата и с националната сигурност, затова трябва да бъде дадена час по-скоро светлина. В момента текат всякакви спекулации", заяви още Паргов във връзка с информацията, че Борисов е арестуван за шпионаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама