Издирван от полицията британски педофил стана пастор в Сливен

12:40, 12 сеп 19 25 3273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осъден за педофилия англичанин се е спасил от британското правосъдие като е станал пастор в ромската махала на Сливен. Той живее в квартала, разкрива разследващият журналист от BBC 4 Пол Кениън.

Даниел Хъл от лондонския квартал "Плейстоу" е осъден на 15 месеца затвор за педофилия през 2017 г. Действащият пастор се изправя пред съда за съхраняване на стотици порнографски снимки с деца на компютъра си. След като изтърпява наказанието си, той получава забрана да пътува в чужбина, без да уведоми предварително властите на Острова, както и да общува с малолетни в отсъствието на техен родител. Хъл обаче успява да напусне родината си и си купува няколко къщи в ромското гето на Сливен, където се радва на огромна почит, съобщава Нова телевизия.

Местните хора изобщо не подозират, че британецът е осъждан за педофилия.

В излъчен по британската телевизия филм се вижда как журналистът Пол Кениън хваща на тясно издирваното лице и му задава неудобни въпроси. Пред камерата Хъл отрича да е педофил беглец, след което демонстративно обръща гръб на екипа.

По време на снимките на филма репортерът и екипът му срещнали яростна съпротива от ромите в махалата, които ги замеряли с камъни. „Този човек така дълбоко е обсебил ромите, че те го възприемат като техен брат и го защитават с всички сили”, разказва журналистът.

Стийв Фицпатрик от Лондонската полиция заявява, че е „ужасен” от факта, че педофилът контактува необезпокояван с деца в България. „Съответните власти във Великобритания са информирани за случая, но засега липсва нужната ответна реакция”, казва още полицаят.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама