Десетки хиляди военнослужещи в САЩ жертва на сексуални посегателства

20:20, 12 сеп 19 / Свят 25 3048 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки хиляди са били сексуално малтретираните мъже в американската армия, пише „Ню Йорк Таймс”, позовавайки се на данни от Министерство на отбраната. Само за 2018 г. са регистрирани 7500 случая на сексуален тормоз, опит за принуда и изнасилване, посочва изданието, цитирано от БГНЕС.

В повечето случаи жертвите са на възраст под 24 години и имат нисък чин. Много от тях е трябвало да напуснат армията и са имали затруднения при адаптирането си към ежедневието.

Броят на жените в армията, станали жертва на сексуално насилие, е по-голям. Според доклада на Министерството на отбраната, за изминалата година е имало около 13000 посегателства върху жени. Сред засегнатите тези, които сами са подали оплакване, са 38 %, докато при мъжете само един от петима се е осмелил да докладва за упражнено насилие.

При над половината от случаите нападенията са извършени от мъже. 30% от засегнатите мъже споделят, че извършителите са били от женски пол, а при 13% от случаите става въпрос за извършители от мъжки и женски пол. Жените-жертви са посочили в повечето случаи, че нападателите са били мъже.

Министерството на отбраната е започнало събира данни за мъже жертви на сексуално посегателство от 2006 г. Досега е съществувало убеждението, че това е женски проблем. Нападенията или не са били докладвани, или не са били преследвани. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама