Отбелязваме Световния ден на първата помощ

07:35, 14 сеп 19 25 2914 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод Световния ден на първата помощ, който по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец /МФЧК/ от 2000 г. се отбелязва във втората събота на септември, Столичната организация на БЧК организира празник днес от 10.00 ч. в Борисова градина – близо до площадката пред каменното слонче, съобщиха от БЧК.

Мотото на Световния ден тази година е „Първа помощ за всеки”, като фокусът на изявите ще е насочен към социално изключени по редици причини хора.

За участие в празника СО на БЧК е поканила доброволци на организацията, граждани, здравни медиатори от районите, работещи с ромски общности, бежанци.

На празника членове на Младежкия авариен екип – София ще демонстрират основни техники за оказване на първа помощ. От екипа ще бъде разиграна ситуация на пътно – транспортно произшествие с условно пострадали хора, на които ще бъде оказана първа долекарска помощ.

На обособени с шатри места ще бъдат показани различни превръзки, медицинско лице ще измерва кръвно налягане на гражданите, ще бъдат разпространявани нагледни и информационни материали, свързани с първата помощ и пътната безопасност.

В 12.00 ч. всички участници и гости ще се хванат за ръце и ще образуват традиционната в цял свят „Човешка верига” в подкрепа на първата помощ за всички нуждаещи се.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама