Мая Манолова: Ще направим референдум за боклука

14:05, 14 сеп 19 25 4714 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Сметището в Долни Богров беше затворено преди 20 години. Днес тук се заравя висококачествено гориво, което се получава от преработката на боклук. Заравяме пари, дневно се заравя около 300 тона RDF. Плащаме по два пъти - веднъж за преработка на боклука - 27 млн. лв годишно и втори път около 3 млн. лева за заравяне и 6 млн. лв  за горенето в циментовите заводи. През следващата година от 36 млн. лв бюджетът за това ще стана 50 млн. лв. Това става ясно от обществената поръчка, обявена на 19-ти август, която ще бъде отворена на 20-ти септември. Тези поръчки, направени в последния момент, много намирисват. Намирисват на боклук и на други неща. Изводите могат да се направят, че същите фирми, който почистват сега - ще чистят и през следващия период. Те са от приятелския кръг. Общинското предприятие трябваше да бъде стабилизирано, отделиха се пари за техника и то ще чисти само най-трудния район "Красна поляна". Това заяви от Долни Богров кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

Манолова: Жителите на „Горубляне“ са поредните недоволни столичани, с които се срещнах

"Твърдя, че самата система в София е сбъркана. Това ли е кръговата система - харчим пари за преработка на боклук и се заравя. Обещавам на Фандъкова, че ще направя пълна ревизия на този сектор", каза още тя.

"Ще направим референдум за боклука. Крайно време е да се намесят гражданите и да кажат дали искат да има завод за горене на боклук, какъв да бъде той и къде да е ситуиран. Решението на Фандъкова е заравянето на пари. В резултат на тези 200 млн. лв това е най-скъпият сектор в столицата. София чиста ли е? София прашна ли е? Ставаме заложници на същото - същите да чистят и да се заравят пари. Това е една дебела сметка, която плащат столичани", каза още тя.

"Основното в кампанията ми е как се харчат парите на столичани, защото аз мисля, че те се харчат неефективно", категорична бе Мая Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама