Ученици зареждат карти за градския транспорт и получават абонамент за библиотека

07:30, 16 сеп 19 25 3035 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Центърът за градска мобилност и Столичната библиотека стартират съвместна инициатива под надслов „Зареди карта – стани читател“. Кампанията е посветена на началото на новата учебна година и Деня на София и ще се проведе в дните от 16 до 18 септември.

Всеки, заредил ученическа или студентска карта през тези дни в бюрата за продажби на ЦГМ, намиращи се на пл. „Възраждане“, „Европейски Съюз“ или НДК, ще има възможност да стане читател на Столична библиотека и безплатно да получи едногодишна читателска карта и подарък книга.

На разположените на спирките в рамките на работния ден ще има богат избор от заглавия.

Такива безплатни читателски карти ще могат да се получават при зареждане на превозни документи за ученици и студенти и в пунктовете на ЦГМ на Софийски университет и на Технически университет. Всички, получили читателски карти, трябва да посетят библиотеката, за да ги активират.

За целта на инициативата Столична библиотека предоставя в рамките на кампанията в трите пункта за продажби на ЦГМ безвъзмездно над 200 тома. Библиотеката продължава инициативата „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“.

Всеки, който има желание да сподели любима книга с друг, в дните от 16 до 18 септември може да я остави в трите посочени пункта и да си избере нова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама