Караниколов: България има потенциал да привлече индонезийски инвестиции

12:21, 16 сеп 19 25 3123 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с Индонезия е на стойност 137.3 млн. щ.д., отчитайки увеличение от близо 300% спрямо същия период на 2018  г.

Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в речта си при откриването на българо – индонезийски бизнес форум в София. Форумът е организиран от БТТП и в него участие взеха близо 50 представители на бизнеса от двете страни, от които 14 индонезийски компании. На Форума беше  подписано и споразумение за сътрудничество между двете търговско-промишлени палати.

Преди да открият събитието икономическият министър се срещна с министъра на външните работи на Индонезия Рътно Марсуди,  която е на официална визита в България. Двамата обсъдиха активизирането на търговско-икономическите отношения между двете страни, както и възможностите пред бизнеса.

Министър Караниколов посочи, че страната ни има потенциал да привлече индонезийски инвестиции и да предостави благоприятни възможности за дейности в редица области като информационни и комуникационни технологии, електроника и електротехника, машиностроене, авточасти, високотехнологични промишлени производства и услуги, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, транспортна и логистична инфраструктура и туризъм.

По думите му индонезийският пазар е пазарът на най-голямата икономика в Югоизточна Азия с над 250 милиона потребители и посещението в България на бизнес мисията от Индонезия е отлична възможност да се представят предимствата и качествата на производствата от двете страни.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама