Самолет се разхерметезира и падна в морето по време на учението във Варна

13:25, 19 сеп 19 25 2297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия се проведе във Варна. На него участие взе вътрешният министър Младен Маринов. Той е бил запознат предварително със сценария и идеята на това учение, чиято цел е да се покаже на практика и терен как институциите ще реагират помежду си при възникване на подобни произшествия.

Тази година се разигра ситуация, при която част от разхерметезиралият се във въздуха самолет пада във водата, а другата част падна на сушата, а учението се проведе на плажа във варненския кв. „Аспарухово“.

Според министъра в такива кризисни ситуации е много важно участващите институции да работят синхронизирано, особено при авиокатастрофи, когато от съществено значение е разследващите да разберат каква е причината за инцидента.

„Имаме разработени планове, но когато се разиграе такъв сценарий на терен става ясно къде и какви са съответните пропуски“, каза Младен Маринов, цитиран от DarikNews.bg.

Той добави, че в една реална ситуация напрежението е огромно, но такъв вид обучения се стараят да пресъздадат на максимална степен ситуацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама