Млекопреработватели искат оставката на директора на ДФ „Земеделие“

14:45, 19 сеп 19 25 2025 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Млекопреработватели поискаха оставката на директора на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев. Според тях от фонда е създаден хаос с наредбите, по които се избират доставчици по програмите „Училищен плод“ и „Мляко“.

Двете програми имат осигурено европейско финансиране и битката за тези средства поражда напрежение почти всяка година. Така двете асоциации на млекопреработвателите и членове, произвеждащи 90% от легално продаваните на българския пазар млечни продукти, твърдят, че с поредица от промени в наредбите ДФ „Земеделие“ е създал хаос, който цели производителите да бъдат изместени в програмата от доставчици, които са само търговци. В едно от измененията се отнемат дори точките, които се дават като приоритет при класиране на производители на млечни продукти.

Заради всичко това заместник-председателят на националната асоциация на млекопреработвателите Владислав Михайлов смята, че директорът на ресорната дирекция във фонда трябва незабавно да бъде уволнена, а самият директор на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев трябва да си подаде оставката, съобщи БНР.

"В противен случай премиерът Бойко Борисов трябва да се намеси и да поиска отстраняването му", казва Михайлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама