Нинова: Победа в София означава промяна на партийните позиции в страната

19:38, 19 сеп 19 25 2401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подкрепата на БСП за Мая Манолова беше с едно условие - да приеме важните неща от нашата платформа и програма за управление на София. Това днес се е случи. Срещна се с кандидатите ни за общински съветници от листата, с ръководството на градската организация, прие се един документ, така че основните акценти от нашата платформа ще бъдат и нейни в работата й като кмет, ако бъде избрана. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

Ако други партии са поставили пред нея същото условие, Манолова сама трябва да прецени от коя платформа какво може да вземе и доколко тези идеи могат да бъдат съвместими в една обща нейна програма", категорична е Корнелия Нинова. „Ние предложихме идеите си, казахме на какво държим, така че оттук нататък - успешна кампания", добави тя.

Лидерът на БСП заяви, че евентуалната победа на Манолова в изборите за кмет на София ще бъде победа за всички - и нейна, и на партията, и на тези, които са гласували за нея. Загубата също. "Всички, които сме застанали зад нея и самата тя - ако загубим - отговорността ще е обща", каза Нинова.

София е ключова и като столица, и като най-висшата еманация на този модел на управление на ГЕРБ, така че, ако тук победим, това означава сериозна промяна в съотношението на партийните позиции в страната, в съотношението на отношението на хората към ГЕРБ или към БСП“, поясни тя.

Манолова обединява леви и десни идеи, за да пребори модела на управление в София

„БСП има хубава, силна платформа, с много авторитетни и почтени личности“, поясни още лидерът на левицата. Нинова заяви, че БСП не е в коалиция с десни парти в София, просто подкрепят общ кандидат с инициативен комитет.

"Нашият компромис за София беше този - платформата - одобрява ли се, приема ли се, изпълнява ли се. Щом се изпълнява - ние сме "да". Имаме местни коалиции в някои общини и си имаме официално решение, че са допустими коалиции и сме дали разрешение на нашите структури да определят какви - без ГЕРБ", каза лидерът на БСП. Корнелия Нинова заяви още, че БСП настояват много бързо да се приеме премахването на съкратеното производство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама