Twitter закри хиляди акаунти заради фалшиви новини

15:14, 20 сеп 19 / Свят 25 2037 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Twitter са закрили хиляди акаунти в целия свят за разпространение на фалшиви новини, както и за проправителствена пропаганда, информира АФП, цитирана от БГНЕС. 

Блокираните акаунти са в страни като Обединените арабски емирства, Китай и Испания.

Закрити са акаунти, идващи от Китай, които целят да посеят раздор между протестиращите в Хонконг, както и акаунти с просаудитски съобщения, идващи от Египет и Обединените арабски емирства и насочени към Катар и Йемен. Акаунти, разпространяващи фалшиви новини, също бяха премахнати в Испания и Еквадор.

По-рано Twitter съобщи, че временно е блокирал акаунта на бившия съветник на саудитския кралски съд Сауд ал Кахтани, както и 267 акаунта, произхождащи от Обединените арабски емирства и Египет. 41-годишният Ал Кахтани беше официално назначен за съветник на кралския съд през 2012 година. Преди година съветникът беше отстранен от поста си заради съмнения за участие в убийството на журналиста от „Вашингтон пост“ Джамал Кашогги. Той бе санкциониран със забрана да влиза в Съединените щати заедно с още 15 души, заподозрени за участие в инцидента.

През октомври 2018 г. Ал Кахтани беше уволнен като надзорник на кралския съд по медийните въпроси.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама