Китайска делегация пристига за Фестивала на млякото в Момчиловци

17:15, 20 сеп 19 25 2170 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гости от Китай пристигат за откриващия се утре в Момчиловци Фестивал на киселото мляко, съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова пред БТА.

Традиционният фестивал се организира съвместно с представителите на китайската компания, наложила на пазара в азиатската държава млечни продукти с марка "Момчиловци".

В тридневната програма на феста - "Киселото мляко - новият път на коприната", са включени изложения на производители на млечни изделия, био- и занаятчийски продукти, кулинарни демонстрации, представяне на родопската музика и местния фолклор. Предвиден е и павилион на китайската култура и занаяти.

Събитието е под патронажа на Министерството на туризма. Откриването на петото издание на фестивала е от 16.30 ч., на 21 септември. Наред с изпълненията на самодейни състави от Момчиловци, на сцената ще бъдат представени и китайски традиционни танци.

Празничната програма ще продължи на 22 и 23 септември. "Мис Родопи - Кралицата на киселото мляко" ще бъде излъчена на традиционния конкурс за красота на 22 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама