Фестивал на хвърчилата превзема Шабла

20:56, 20 сеп 19 25 3736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един хубав празник, който радва и малки, и големи, и който се превърна в предпочитано септемврийско събитие за много хора от страната и чужбина, е Фестивалът на хвърчилата. Фестивалът е посветен на хората, природата и птиците от Приморска Добруджа и се организира от община Шабла със съдействието на Зелен образователен център, съобщиха организаторите.

Празникът на хвърчилата осигурява целодневно пребиваване на открито, усмивки, творчество, движение и задължителното обветряне край морето. От първото издание на фестивала е през 2011-та година, и за 8-ма поредна година той предлага разнообразни възможности за полет с мечти и хвърчило.

Тази година Фестивалът ще бъде открит в местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла.

По традиция в района ще бъдат разположени шатри, където ще се помещават арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и картички и апликации от естествени материали, както и демонстрация на техники за управление на хвърчило.

И тази година ще има специално място, отредено за био-производители, които ще могат да предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед).

Ще бъде организирана и пешеходна екскурзия край неповторимите пещери и скални образования край.

През цялото време ще има и свободно пускане и демонстрации на хвърчила.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама