Продължава проверката на случая с починалия български боксьор в Албания

08:27, 24 сеп 19 25 2748 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава цялостната проверка на случая с починалия български боксьор в Албания. Семейството на Борис Станчов настоява случаят да се разследва и вече е сигнализирало полицията.

На 20 септември Борис участва в приятелски мач за професионалисти в албанския град Шкодра и в петия рунд издъхва на ринга. Доктор Гено Пинари му оказва първа помощ, но въпреки това боксьорът губи битката за живота си. Родителите на Борис твърдят, че той е бил здрав и не е имал проблеми. А за смъртта му научили от мениджъра.

Български боксьор почина по време на мач

Попитах: „Как може мойто дете да се качи на ринга под друго име?". И той се обърнал и казал: „Ми аз не съм знаел, че вашето дете се е качило под друго име на ринга. Нали той е до него, нали с него отиде там? Той е представител на Борис, а не на Исус. Той би трябвало да знае мениджърът кой се качва на ринга”, разказва майка му Симеонка Станчова.

"При мен всички документи са на името на Исус Величков. В хотела е така, на кантара е с името Исус Величков - това, че излизат спекулации тепърва ще го изясним", казва мениджърът на починалия боксьор Венцислав Георгиев.

„Не може да коментираме, но се е случил инцидента. Много по-отговорно лекари и промоутъри да постъпват към организирането на подобни състезания”, заяви министърът на спорта Красен Кралев.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама