Ивайло Калфин поведе листата на АБВ в София

15:25, 24 сеп 19 25 1895 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийската организация на АБВ регистрира листата си за местните избори. Неин водач е бившият вицепремиер и евродепутат Ивайло Калфин.

По-рано този месец партията подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

АБВ подкрепя Мая Манолова за кмет на София

"Внесохме пълна листа за общински съветници, очакванията са ни да постигнем максимален резултат. В момента имаме трима общински съветници от АБВ. Бяхме в коалиция, сега се явяваме самостоятелно", уточни Ивайло Калфин по време на регистрацията, цитиран от Агенция "Фокус".

Той обърна внимание, че АБВ има кандидати за кметове в районите "Нови Искър", "Красно село", "Слатина", "Възраждане", "Овча купел".

Калфин изрази надежда и че АБВ ще бъде факторът в следващия общински съвет, „който допринася бюджетът на София да се харчи прозрачно и гражданите да знаят къде отиват парите им“.

"Трябва или да има достатъчно големи коалиции, очакваме и подкрепяме г-жа Манолова за кандидат за кмет, за да се промени въобще целия модел на управление на София. Оттам нататък всяка партия трябва да се докаже. В съвета не е проблем да е по-шарено и да има представители на повече партии. Това обикновено значи повече прозрачност", посочи Калфин.

По думите му в момента моделът за управление на София е порочен.

"След това живот и здраве, ако успешно спечели г-жа Манолова, ще обсъждаме конкретните мерки, зад които ние бихме застанали. Има някои от нейните мерки, зад които бихме застанали, има някои, по които нямаме съгласие", уточни Ивайло Калфин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама