Facebook няма да проверява за достоверност публикациите на политици

09:21, 25 сеп 19 / Свят 25 2129 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Facebook няма да проверява за достоверност публикациите на политици, обяви социалната мрежа година преди президентските избори в САЩ, въпреки че работи в посока да премахва невярната информация, манипулираща общественото мнение, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Facebook спря десетки хиляди приложения заради риск за личните данни

Докато социалната мрежа разчита на трети страни за проверка на информациите, включително големи новинарски агенции, тя ще се въздържа от проверка на политическите твърдения. „Не вярваме, че е подходящо да се намесваме в политическия дебат и да не позволяваме на думите на политиците да стигат до аудиторията им“, заяви Ник Клег, вицепрезидент на Facebook.

Facebook обяви създаването на надзорен орган

„Това означава, че няма да изпращаме съдържание и реклами на политици на третите страни, които са наши партньори за проверка на фактите“, допълни той.

Опасенията се увеличават преди изборите за президент на САЩ през ноември 2020 г. след разкритията за широкомащабна кампания за дезинформация във Facebook и другите социални мрежи, дирижирана от Русия за изборите през 2016 г. Това беше и причината Facebook да си сътрудничи с различни медии, които да проверяват достоверността на различни статии и публикации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама