Тропически риби плуват край Европа, обичайните видове мигрират на север

20:00, 25 сеп 19 / Култура 25 2461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Tреската и писията могат да присъстват все още редовно на европейските трапези за вечеря, но тъй като изменението на климата загрява океаните, обичайните видове се насочват към по-хладни северни води - с дълбоки потенциални последствия за рибните запаси и потребителите.

Експертите твърдят, че видове като червения тон и други видове от тропиците плуват към затоплящите се морета на Европа, докато риба като треската мигрира на север, информира AFP.

"Ще виждаме по-малко от познатите ни риби и ще сме свидетели на миграцията на тропически риби, която не сме познавали (тук) досега", каза Клара Улрих, учен по рибарство и помощник-директор във Френския изследователски институт за изследване на морето ,

Тя каза, че тропическа риби, наблюдавана в горещи райони, пристигат в европейски води. Улрих обясни, че такива видове като треската не са изчезнали от европейските води, но ще има по-малко от тях по френското и испанското крайбрежие и повече в по-студения климат, като например край бреговете на Норвегия и Шотландия.

"Рибните популации на юг стават все по-малко продуктивни и следователно плътността им намалява", каза Улрих.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама