Кирилов: Нинова дори не е разбрала какво се дебатира

12:04, 25 сеп 19 / Политика 25 2264 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Няма да коментирам обвиненията на Корнелия Нинова. Тя дори не е разбрала за какво дебатираме. Това каза пред журналисти в парламента правосъдният министър Данаил Кирилов, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

В зала лидерът на БСП заяви, че ГЕРБ се държат политически лицемерно, демонстрират морална нищета и ги призова да оттеглят предложението си съкратеното съдебно следствие да остане в НК.

Нинова: ГЕРБ ни вкарват в правен абсурд и демонстрират морална нищета

Виждам, че внимателно си водеше бележки, но не сме на консомолско състезание. Дебатът трябва да е сериозен“, коментира Кирилов. 

В отговор на въпрос къде е пресечната точка между двете предложения за съкратеното съдебно следствие, министърът поясни: „В института за съкратено съдебно следствие- който има норми от процесуален и материален характер“.

Той припомни, че идеята на БСП, „Обединени патриоти“ и „Воля“ е била отхвърлена през 2009 година, защото няма да породи желания ефект.

 „За това се опитахме да потърсим и да намерим друго решение“, изтъкна Кирилов. Министърът каза още, че предложението за коригиране на наказанието с до 1/5 лесно може да се коригира в рамките на дебата.

Първа стъпка към премахване на съкратеното следствие (Обновена)

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама