Силвано Пранди остава начело на националния отбор, ако върне неповиканите

13:37, 25 сеп 19 / Спорт 25 1962 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Силвано Пранди остава селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол на България, но при едно условие - да върне в състава опитните играчи, на които реши да не разчита по време на олимпийската квалификация във Варна и европейското първенство. Това обяви инж. Данчо Лазаров - президент на българската федерация по волейбол.

Днес се проведе работна среща, която предшества Управителния съвет на организацията.

Лазаров обяви, че ще бъдат проведени разговори със селекционера и играчите, които не бяха повикани. Сред тях са Валентин Братоев, Георги Братоев, Николай Николов, Николай Учиков и Владислав Иванов.

"Не сме обсъждали конкретни имена за заместник на Пранди. Не сме доволни от представянето на европейското първенство. Ако се върнат играчите, ще бъдем по-боеспособни", заяви Лазаров след срещата.

Българският национален отбор по волейбол отпадна на осминафинал на шампионата на Стария континент след загуба с 1:3 от Словения. Следващото голямо предизвикателство за тима е последната възможност "лъвовете" да се класират за олимпийските игри в Токио през 2020 г. Турнирът ще бъде в Германия през януари 2020 г.

Именно отпадането от европейското първенство стана причина една от знаменателните фигури в националния ни отбор - Теодор Салпаров, да обяви, че слага край на кариерата си за "трикольорите". Според него шансовете на страната ни да се класира за олимпиадата са нулеви. "Така че по-добре младите са играят, да се развиват, да трупат опит, за да може след една, две, три или четири години да имат нужното самочувствие и да играят тези мачове много по-добре от сега, защото определено ни липсва концентрация и постоянство."

Друга знакова фигура в националния отбор - Цветан Соколов, също обяви, че няма да играе на Световната лига догодина, тъй като 2019 г. е била физически много трудна за него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама