Депутатите няма да работят 2 седмици преди изборите

09:30, 26 сеп 19 25 2291 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

За минути и без дебати в зала депутатите решиха да не работят 2 седмици преди изборите. Предложението е на ГЕРБ, "Обединени патриоти", ДПС и "Воля", предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Парламентът ще излезе в "изборна ваканция" от 16 до 25 октомври. Преди местните избори през 2015 година ваканцията на народните представители пак беше 2 седмици. 

Пленарни заседания няма да има, но парламентарните комисии ще работят. Транспортните разходи на депутатите ще се признават, само ако участват в комисии. 

Депутатите гласуват „изборната“ си ваканция

Местните избори са на 27 октомври, а утре официално започва предизборната кампания. В нея ще могат да се включат и депутатите, които се кандидатират за кметове. Най- много са кандидатите от БСП. 

Анелия Клисарова ще се бори за поста във Варна, Пенчо Милков - в Русе, Николай Тишев- в Бургас, Станислав Владимиров - в Перник, Кольо Милев - в Сливен, Тодор Байчев - в Карнобат, Весела Лечева - във Велико Търново, Явор Божанков - в Горна Оряховица, а Станислав Владимиров - в Перник.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се кандидатира за кмет на София, Атанас Стоянов от ВМРО - на Сандански, Славчо Атанасов от НФСБ -  на Пловдив, доц. Милен Михов от ВМРО -  на Велико Търново, Йордан Апостолов от НФСБ - на Добрич. Депутатът от ДПС Танер Али ще участва в кметските избори в Попово, а Пламен Христов от „Воля“ в София.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама