Сенатът на САЩ прие законопроект за разходите, отлагащ опасността от спиране работата на федералните власти

11:31, 27 сеп 19 / Свят 25 1950 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сенатът на САЩ прие временен законопроект за финансиране на правителство, който предотвратява риска от принудително спиране на работата на федералните власти до 21 ноември (известно като правителствен „шътдаун“).

Тази мярка ще даде допълнително време на американските законодатели да работят за евентуалното одобрение на пакета за годишни разходи в размер на 1,4 трлн. долара с оглед на двупартийната битка между демократи и републиканци относно исканите от президента Тръмп разходи за граничната стена с Мексико и по въпроса за абортите.

Тези мерки обаче продължава да бъдат изправени пред различни препятствия и не е ясно дали Конгресът на САЩ в крайна сметка ще ги приеме.

Временният законопроект за държавното финансиране беше одобрен от Сената с 82 срещу 15 гласа, след което се отправи към Белия дом за очакваното му подписване от Доналд Тръмп.

През миналата седмица демократите блокираха републиканците в Сената по постигането на напредък относно планираните разходи за отбраната в размер на почти 700 млн. долара, което имаше за цел отчасти да се насърчат по-широки преговори за други вътрешни програми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама