Тръмп за случая с телефонния разговор със Зеленски: Заслужавам да се срещна с обвинителя си

06:52, 30 сеп 19 / Свят 25 1741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че иска да се срещне с разузнавача, който написа доклад срещу него заради телефонния разговор през юли между ръководителя на администрацията на Вашингтон и украинския му колега Зеленски, предаде БГНЕС. В същото време демократи призовават основни американски телевизионни канали да спрат да канят адвоката на Тръмп в програмата си.

"Както всеки американец, аз заслужавам да се срещна с обвинителя си, особено когато този обвинител, т.нар. информатор, представи перфектния разговор с чуждестранен лидер по напълно некоректен и измамен начин", написа Тръмп в Тwitter.

Нанси Пелоси: Доналд Тръмп подкопава националната сигурност на САЩ

Президентът на САЩ изрази желание да се срещне с лицето, което е дало на информатора данните, които станаха основа за неговия доклад. "Искам да се срещна не само с моя прокурор, който предостави информация от втора, трета и четвъртата ръка, но и с лицето, което незаконно му предостави тези данни, които до голяма степен са неверни .... Този човек шпионира американския президент? Чакат го сериозни последици!", заплаши Тръмп.

Американският лидер също призова „на най-високо ниво“ да бъде разпитан Адам Шиф (демократ от Калифорния), председател на специалната комисия по разузнаване на Камарата на представителите на САЩ, заради изкривяването на съдържанието на разговора на Тръмп със Зеленски.

Джо Байдън: Тръмп се опитва "да похити" изборите през 2020 г.

През август анонимно лице е подало сигнал относно съдържание на телефонен разговор на Тръмп с президента на Украйна, в който Тръмп е поискал разследване на Джо Байдън (негов потенциален опонент в изборите догодина). В разговора е станало дума и за въвличането в процеса на министъра на правосъдието Уилям Бар и адвоката на Тръмп Руди Джулиани.

Новината за този разговор накара демократи в Конгреса да започнат процедура по импийчмънт, а адвокатът Джулиани в изминалите няколко дни се включи с пламенна защита на президента в основни новинарски предавания.

Лавров за скандала около телефонния разговор Тръмп-Зеленски: Това е параноя

Сега членовете на екипа на предизборната кампания на Байдън определиха изказванията му като лъжи, които разпалват вече развенчани конспиративни теории.

В писмо до мениджъри и водещи в големи телевизионни мрежи съветници на Байдън за заявили, че с даването на ефирно време на Джулиани те му позволяват да вкарва „все по-безумни, необосновани и отчаяни лъжи в обществената дискусия“.

Президентът определя случващото се като политически мотивиран лов на вещици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама