СЕМ подкрепи БНТ след скандалното участие на Сидеров

11:21, 02 окт 19 25 2294 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Членовете на СЕМ изразиха пълната си подкрепа към БНТ и екипа на предаването „Референдум“ след скандалното участие на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

БНТ: Сидеров се държа възмутително в „Референдум“

Председателят на медийния регулатор София Владимирова заяви: „Добрина Чешмеджиева показа висота на професионалните, етични и морални стандарти“. „Тя направи всичко възможно да даде възможност на аудиторията да чуе и да види това, за което бяха отишли поканените. За съжаление, това не можа да се случи“, коментира тя.

СЕМ излезе с официална позиция и изпрати записа на вчерашното предаване на ЦИК, за да се произнесе по компетентност.

Сидеров: Ще съдя БНТ, Чешмеджиева трябва да ми се извини

Бетина Жотева беше категорична, че станалото в студиото на „Референдум“ е безобразие и абсолютно недопустимо. „Самият факт, че гости в студиото могат да си позволят подобно поведение вече говори лошо за тяхната политическа ангажираност и персонална отговорност, която са поели пред избирателите си“, посочи тя.

Жотева поздрави Добрина Чешмеджиева за брилянтното поведение и генералния директор на БНТ Емил Кошлуков за това, че е защитил хората си и институцията.

Ивелина Димитрова подчерта, че екипът на „Референдум“ е реагирал професионално в случая и е спазил споразумението с политическите партии. „Студиото не е парламента, така че не може който и да е политик да взема ролята на водещия и да раздава заплахи“, заяви тя.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама