Лекари от Карлово: Управителят излъга, а на обещания вече не вярваме

09:52, 03 окт 19 25 2137 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очакваме не обещания, а нови трудови договори с увеличение на заплатите на 950 лв., казаха в сряда медиците от болницата в Карлово.
 
Медицинската сестра Силвия Стайкова каза пред БНР, че все още не е ясно кой от двата варианта, предоставени от финансовия министър, ще бъде постигнат.

„На 8 октомври ще имат среща отново сестрите и управителят. Той днес отсъства. За днес няма да имаме нищо ново“.

Пред "Хоризонт" Стайкова не се ангажира с мнение дали срещата е насрочена за 8-и заради очаквания голям протест, подкрепен от синдикатите, на 7-и.

„Вече не можем да вярваме на обещания. Не може човек, управител на болница, да застане пред цяла България и да каже, че сме оттеглили молбите за напускане. Какво му е отношението към нас като към хора?! Това е абсолютна лъжа! Молбите са долу, в администрацията и не са оттеглени! Нашите са 7 – от Вътрешно отделение и 6 на колежки от Детското, и лекарските..."

Сроковете на молбите изтичат на 13 октомври за Детското отделение и на 30-и за Вътрешно, допълни тя. Ако дотогава няма нови договори, сестрите са категорични, че ще напуснат.

„Означава, че се затварят две отделения. Не знам дали ще съществува по-нататък болницата.“

„На голяма част от персонала остават 5-6 години до пенсия и много хора се страхуват да подадат оставки от страх, че не могат да намерят работа“, допълни тя.

Сестрите са по-склонни да приемат предложението за 950 лв. заплата с уговорката, че ще получават 80% от нея при неизработена през месеца дейност:

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама