Разкриха група, придобивала насилствено имоти на възрастни

13:38, 03 окт 19 25 2362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При специализирана операция в столичния квартал "Малашевци" е разкрита престъпна група, която е отнемала насилствено имоти на възрастни хора, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

След акцията зам. главният прокурор Иван Гешев обясни: "Престъпната група се е занимавала с имотни измами, с публично известното определение имотна мафия". Групата е от лица с цигански произход, а имотите са отнемани от възрастни хора с проблеми с алкохол или психични, или от такива без близки роднини. 

Петима задържани при спецакцията в София (ОБНОВЕНА)

За групата са работили 4-5 лица, "бушони". На тях също са им били взети имотите. "Изхвърлени са на улицата и в момента работят за тях за дребни пари", коментира Гешев.

След като възрастните хора се набележат, ги принуждават с физическо или психическо насилие да прехвърлят единствените си имоти на името на "бушоните". След това възрастните са изхвърляни на улицата. 

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обяви, че задържаните са петима. Полицията работи с 10 лица, предстои да стане ясно на кои ще се повдигне обвинение. 

Зам. главният прокурор посочи, че има данни, че ромски барон с прякор "Начо" е лидер на групата

По това съдебно производство става въпрос за 3 случая. Успешно са били предотвратени също 3, като има информация и за отвличания и изнудвания. 

"Изключително грозно и нечовешко е- това мога да кажа", заяви Иван Гешев. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама