„Лудогорец” записа историческа победа над „Ференцварош”

07:45, 04 окт 19 / Спорт 25 2063 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лудогорец” изигра чудесен мач и срази „Ференцварош” с 3:0 като гост в Будапеща в двубой от втори кръг в група Н на турнира Лига Европа. „Орлите“ от Разград загубиха на два пъти от същия съперник по-рано този сезон, но снощи го надиграха категорично, въпреки че играха с човек по-малко цяло полувреме, съобщи БГНЕС.

Още в 40-ата секунди Антон Недялков проби по левия крак и с външен фалц даде страхотен пас на Джоди Лукоки, който се озова сам срещу вратаря на унгарците и успя да го преодолее. В 40-ата минута „Лудогорец” отново смълча трибуните на „Групама Арена“ в Будапеща. Рафаел Форстър отбеляза гол със страхотен изстрел с левия крак от пряк свободен удар, като дистанцията бе около 30 метра. Три минути по-късно обаче Лудогорец остана с човек по-малко на терена – Драгош Григоре получи втори жълт и съответно червен картон.

Домакините упражниха натиск в началните минути на втората част и в 55-ата минута бяха близо до намаляване на пасива, но стражът на българите Пламен Илиев отрази удар на Токмак Нгуен. Преднината на „орлите“ стана класическа в 64-ата минута, когато след изпълнение на корнер Рафаел Форстър се извиси над всички и с глава отбеляза втория си гол в срещата. 29-годишният бразилски защитник за първи път в кариерата си отбеляза два гола в двубой от евротурнирите. До края на срещата възпитаниците на Сергей Ребров не сътвориха почти нищо опасно и не стигнаха дори до почетен гол.

Така Лудогорец взе частичен реванш за поражението си от „Ференцварош” по-рано този сезон в Шампионската лига. През юли отборът от Разград загуби и двете си срещи с унгарците и отпадна от най-престижния европейски турнир. Сега тимът на Станислав Генчев води в група H на Лига Европа с пълен актив от шест точки, Еспаньол има 4, Ференцварош - 1, ЦСКА Москва - 0. 

Собственикът на „Лудогорец” - Кирил Домусчиев остана изключително доволен от успеха с 3:0 над „Ференцварош”. Българският шампион записа втора победа и оглави своята група с шест точки.

"Лудогорец пак пише история! Браво, момчета! Това е моят отбор!", написа Домусчиев в официалната си страница във Facebook.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама