Медалите на Наим Сюлейманоглу не са открити в дома му

16:02, 04 окт 19 25 1134 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 2 години след кончината на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу на 18 ноември 2017 г. не спират съдебните спорове за наследството му. По искане на дъщерите му Сезин и Есен Сюлейманоглу е било извършено претърсване в жилището на щангиста, за да бъдат намерени 13 броя негови медали от световни и европейски първенства, предава БТА.

Откриват паметник на Наим Сюлейманоглу

Преди това дъщерите обвиниха чичото Мухаррем Сюлейманоглу, че е присвоил медалите на брат си и ги е предоставил на продуцента, който снима филм за Наим. Според дъщерите сред 13-те медала в неизвестност са и 3-те олимпийски медали на баща им. От продуцентската компания обаче отрекоха и обявиха, че при заснемането са използвали макети на медалите.

Братът на Наим Сюлейманоглу тренира актьора, който ще го изиграе във филма за него

Адвокатът на дъщерите Азиз Демир заяви, че на 3 октомври е било извършено претърсване от съдебен екип в апартамента в Бююкчекмедже, който Сюлейманоглу обитаваше приживе. Присъствали и адвокатката на японската дъщеря на Наим, Секаи Мори, и експерти, назначени от съда. Били претърсени шкафовете, чекмеджетата, касата, мазето, но медалите не били открити.

"Жилището на Наим намерихме в крайно запуснат вид (Е) много от купите и грамотите бяха разпилени по пода и изпочупени. Не се откриха следи от 13-те медала, за които дъщерите сигнализираха, че са присвоени. Отворихме касата, чийто ключ беше върху нея, но тя беше празна", каза пред турски медии Азиз Демир. По думите му, ще бъде повдигнат иск пред прокуратурата срещу лица, за които се смята, че имат ключове от апартамента.

Турски екип снима филм за щангиста Наим Сюлейманоглу

"Знаем, че в този апартамент бе настанена майката на покойния. След това тя замина за България и научихме, че някои от приятелите на покойния щангист притежавали ключове от апартамента, че са влизали и излизали. Прозорците на апартамента бяха оставени отворени", каза адвокатът.

"Непростимо е медалите на щангиста да бъдат търсени по този унизителен за паметта му начин, те трябва да бъдат предадени на държавните институции и да бъдат изложени в музейна сбирка, а не да обикалят по разни продукции", допълни Азиз Демир.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама