Илия Лингорски: ББР е поставила условие за участието си в сделката за "Булсатком"

17:11, 04 окт 19 25 2953 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Банковият сектор у нас се отличава много по своите показатели в позитивен план, отколкото други страни в ЕС и в еврозоната. Втора поредна година банките показват рекордни показатели по всички параметри на своята дейност. Българската банка за развитие /ББР/ миналата година за първи път достигна над 3 милиарда стойност на своите активи. А банковата система за първи път надмина 100 милиарда обща стойност на активите. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Илия Лингорски, главен икономист на ББР.

Той допълни, че това е първият показател, който се гледа, за да се разбере дали една банка е стабилна. Друг такъв е ликвидното покритие.

Лингорски коментира и влизането на ББР в най-големия български оператор, предлагащ платена телевизия – „Булсатком”. Икономистът заяви, че банката е била поканена да участва в сделката от Европейската банка за възстановяване и развитие. А ръководството на ББР, в лицето на главния изпълнителен директор Стоян Мавродиев е поставило и условие, за да участва в нея. А то е било запазване на работните места, които компанията осигурява. Те са над 2000.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама