ЦИК отхвърли искането на "Атака" Сидеров да участва в "Панорама"

18:31, 04 окт 19 25 2808 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ЦИК отхвърли искането на "Атака" комисията да задължи БНТ да допусне лидера на партията Волен Сидеров до участие в предаването "Панорама" довечера. Това съобщи за БНР говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева.

Circus et panem! Волен Сидеров опитва да влезе в БНТ

"Генералният директор на БНТ, в споразумението се определят между него и представителите на партии, коалиции и иницативни комитети платформите, темите, форматите и екипите. Също така, съгласно споразумението, което е подписано от всички политически партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали се за кандидати и БНТ, БНТ има право да извършва преценка и да отказва излъчването на форми за отразяване на предизборната кампания по съображения относно законността и моралността на съдържанието им. Това споразумение е подписано също така и от политическа партия "Атака"", обясни Цанева.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е изпратил писмо до ЦИК, с което настоява комисията да задължи БНТ да го допусне до участие в предаването ''Панорама'' тази вечер. Вчера партията е получила писмо от телевизията, в което пише, че трябва да изпрати друг участник.

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков разпореди Волен Сидеров да не бъде канен в Националната телевизия заради скандала в предаването ''Референдум''.

С писмо до ЦИК Сидеров настоява да участва в предаването и БНТ да спази законовите договорки.

"Вижте предаването, проследете го внимателно. Вижте чии гласове доминират в този сблъсък, както го определи моят колега, и с какви думи тези гласове се обръщат към участниците в самото предаване. Влизането на униформени служители на реда, на жандармерия, в студио в пряко предаване, надхвърли всички стандарти. Уверявам ви, че това е кошмарна картина за българските зрители, много по-кошмарна от всичко, което се случи в тези минути, които предшестваха навлизането на униформените лица, застанали зад народен представител'', защити лидера си Явор Нотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама