Борисов: За 2020 г. са разчетени допълнително 360 млн. лв. за по-високи учителски заплати

10:00, 05 окт 19 / Политика 25 2667 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов честити празника на всички учители по случай Международния ден на учителя. 

''Честит празник на всички учители! Силно ценя Вашата работа и Ви благодаря за старанието и грижите, които полагате за децата на България. Майка ми беше учителка и добре знам как дълги години сте били с несправедливо малки заплати, но въпреки това винаги сте вършили Вашата работа професионално и с любов'', написа Борисов в социалната мрежа Facebook. 

Отбелязваме Международния ден на учителя

''Но времената се променят, а Вие заслужавате нещо повече от добри думи. Като премиер на България и председател на най-голямата партия в Народното събрание, потвърждавам ангажимента на правителството и управляващото мнозинство, Вашите възнаграждения чувствително да растат и условията, в които работите да стават все по-добри. Още в бюджетната прогноза за 2020 г. са разчетени допълнително 360 млн. лв. за по-високи учителски заплати, което е поредната стъпка към обещанието ни за двойно увеличение в рамките на мандата. Вярвам, че Вие го заслужавате и че всички българи подкрепят тези политики, оценявайки Вашата ключова роля в обществото'', заяви Борисов. 

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев също отправи поздравление до българските учители.

''Скъпи учители, приемете поздравленията ми по случай Международния ден на учителя – 5 октомври!
Благодаря за търпението, добротата и всеотдайността, с която изпълнявате тази благородна професия. Защото от вас зависи не само дали децата ще са грамотни, образовани и успешни, но и дали ще са добри хора и достойни граждани''.

Той заяви, че няма друга професия, от която толкова много да зависи духовното и социално-икономическото развитие на страната.

''Вие се грижите за нашето бъдеще и само чрез Вас и Вашите усилия е възможно да гарантираме високо качество на образованието, което нашите деца заслужават. Затова е важно да продължим с политическия и бюджетен избор за високи учителски заплати и за издигане авторитета на учителя. Важно е и да оправдаваме този избор с добри образователни резултати'', посочи Вълчев. 

Увеличават заплатата на учителите, включили се в програмата „Мотивирани учители“

''Вие имате таланта, силата и отговорността да изпълните своя дълг. И освен да давате знания, трябва да мотивирате децата да учат, да провокирате въображението им и да ги вдъхновите самите те да бъдат утрешните учители. Пожелавам Ви здраве, сили, упоритост и вдъхновение! Честит празник!''

„Учителите държат бъдещето на народа в ръцете си”, с тези думи на кметът на София Йорданка Фандъкова честити днешния празник.

''Образованието е пътят на развитието и просперитета – това е моето верую и кауза'', написа Фандъкова в социалната мрежа.

„Скъпи учители, във Вашите класни стаи се раждат стремежът към знанието и отговорите на най-важния въпрос „какъв да стана когато порасна“. С мечтите и стремежите на нашите децата във Вашите ръце е нашето общо голямо порастване! Честит празник!“, пише още тя. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама