ВМРО ще протестира пред Съдебната палата срещу освобождаването на Полфрийман

12:17, 06 окт 19 / Политика 25 2502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На седми октомври 2019 г. от 9.00 ч. пред сградата на Съдебната палата в София, ВМРО призовава всички български граждани, недоволни от предсрочното освобождаване на убиеца Джок Полфрийман, да се съберат, за да изразят своята гражданска позиция. Протестът е насрочен по време на заседанието на Върховния касационен съд.

Джок Полфрийман няма забрана да напуска страната

Припомняме, че за касационното дело съдът беше сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския апелативен съд, в състав Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, постанови условно предсрочното освобождаване на австралиеца, който от 2007 г. е в затвора с 20-годишна присъда за убийство.

Авокат Екимджиев: Полфрийман е отвлечен от държавата

В същото време ВСС отговори на сигнала на Национален младежки комитет на ВМРО и сезира Етичната комисия по отношение безпристрастността и мотивите на съдебния състав, довели до Определението за освобождаване на Полфрийман.

Изплуваха непоказвани кадри по случая "Полфрийман"

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и депутатът и член на Националното ръководство на партията Александър Сиди, сезираха главния прокурор с искане за заличаването на БХК заради извършвани системни нарушения на Конституцията и ЗЮЛНЦ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама