Люк Бесон: Никога не съм вдигал ръка срещу жена, нито заплашвал

19:20, 07 окт 19 / Свят 25 2140 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският режисьор и сценарист Люк Бесон, чието дело за изнасилване беше възобновено през месец октомври, отхвърли обвиненията, отправени срещу него, съобщава телевизионният канал BFM, цитиран от БТА.

В интервю пред медията кинотворецът заяви, че делото е скалъпено от А до Я. "Не съм извършвал никакви насилствени действия спрямо жени. Никога не съм вдигал ръка срещу тях и никога не съм ги заплашвал", заяви Бесон.

Той сподели, че никога през живота си не е принуждавал жена към каквото и да било - нито във физически, нито в морален аспект. "На никого не съм давал наркотици. Всичко това е лъжа!", заяви режисьорът.

Бесон призна, че е поддържал любовна връзка в продължение на две години с една от девойките, която миналата година го обвини в изнасилване. "Допускал съм грешки. Лъгал съм, дори и самия себе си", каза той и добави, че е криел тази своя връзка от съпругата и децата си.

През месец май миналата година белгийско-холандската актриса Санд Ван Рой подаде оплакване в полицейски участък в Париж, заявявайки, че режисьорът я е изнасилил. Тя се срещнала с него в хотел "Бристол", недалеч от Елисейския дворец. Бесон сипал наркотици в чая й и след като загубила съзнание, я изнасилил. Когато по-късно се събудила и си спомнила какво се е случило, се обадила в полицията.

Резултатите от направения в края на месец май миналата година токсикологичен анализ на кръвта на 28-годишната актриса бяха отрицателни.

Освен това тя не отрича, че по-рано е имала интимна връзка с Бесон. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама