24-годишен български моряк е загинал на кораб до Сардиния

19:59, 07 окт 19 / Свят 25 5905 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

24-годишен български моряк е загинал на кораб до остров Сардиния в понеделник в 10:30 сутринта. Пострадали са други трима. И четиримата български граждани са моряци от екипажа на кораба.

Единият от пострадалите българи е настанен в болница без опасност за живота. Останалите двама са преминали лекарски преглед и са освободени за домашно лечение.

Инцидентът е станал на кораба "Малта" на италианската компания „Грималди”.

По данни на българското посолство в Рим инцидентът е станал, когато силна вълна е ударила моряците, докато работели​ на палубата, предаде БГНЕС.

От пресцентъра на българското външно министерство съобщиха, че посолството ни в Рим е в контакт с местните власти по случая и е готово да окаже необходимото съдействие. 

Капитанът на кораба поискал оказването на помощ от Бреговата охрана. От пристанището на Порто Торес се вдигнал хеликоптер, за да бъдат организирани дейностите по оказването на медицинска помощ. Веднага след оценка на ситуацията било решено корабът да пристигне до дестинацията си в Порто Торес, за да могат в него да се качат представители на Бреговата охрана, сред които капитан Джанлука Оливети.

По случая разследват Бреговата охрана на Порто Торес и Прокуратурата на град Сасари.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама