Стойчо Младенов: Оставам в Казахстан, никой не ме е търсил да се връщам в България

21:29, 07 окт 19 / Спорт 25 2489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Оставам в Казахстан. Дал съм дума, а държа на нея и спазвам обещанията си. А и от ЦСКА никой не ме е търсил, за да се връщам в България". Това заяви в интервю за "Хоризонт" Стойчо Младенов. Воденият от него тим на Кайсар спечели купата на Казахстан по футбол, след като победи с 2:1 след продължения тима на Атирау.

За оставането на Стойчо Младенов начело на Кайсар, съобщи и държавният секретар на Казахстан Кримбек Кушербаев, цитиран от местната преса. Кушербаев, който е бивш управител на Кизилородската област, поздрави Кайсар с победата на финала над Атирау и оповести, че Стойчо Младенов ще бъде начело на тима при участието в Лига Европа. Настоящият договор на Младенов с клуба изтича през ноември, но скоро ще бъде подновен.

Стойчо Младенов стана най-добър треньор на Казахстан за месец май

"Говорихме с настоящия управител на Кизилордската област Куанишбек Искаков и ръководителите на областния спорт в града и и искам да обявя, че Стойчо Младенов ще продължи работата си в Кайсар. Мисля, че отборът ще покаже добра игра в Европа", каза Кушербаев.

"Във футбола няма нищо лесно. Конкуренцията в Казахстан е доста сериозна. Победата във финала дойде доста трудно, но пък спечелихме след продължения и сме щастливи от този факт. На Кримбек Кушарбаев дължим много. Той създаде отлични условия за работа. Имаме нов стадион и всичко е на ниво. Иска ми се да се подсилим за участието в турнира Лига Европа. Трябва да подобрим във всяка една зона. Нуждаем се от класни играчи. Не искаме да имаме участие само в един кръг и да сме дотам. Досега сме намирали общ език с хората в клуба и вярвам, че ще се осигурят средства, за да представим добре Кайсар и името на футбола в Казахстан'', каза Младенов.

''В оставащите пет кръга ще дам възможност на футболистите, които са играли по-малко до момента. Ще дам възможност на младите таланти в нашия тим. До този момент никой от ЦСКА не ме е търсил. Аз съм отговорен човек и това, което съм поел ангажимент, искам да го изпълня. Осъществихме плановете си на 100% до момента. Моята работа продължава в Казахстан. Категорично продължавам в Казахстан. Ако имаше нещо от ЦСКА, то трябваше да ми се обадят. Имах разговори с уважаемия Кошарбаев от преди месец и половина с него. А аз съм човек на думата и изпълнявам това, което съм казал", добави Стойчо Младенов. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама