Мария Габриел ще участва в пресконференция в Брюксел относно 5G мрежата

09:00, 09 окт 19 / Политика 25 2045 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 9 октомври (сряда) европейският комисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел ще участва в пресконференция в Брюксел относно извършената оценка на риска за сигурността на мрежите от пето поколение 5G в Европейския съюз.

Пред медиите ще говорят също комисарят, отговарящ за Съюза на сигурност, Джулиан Кинг и представителят на Финландското ротационно председателство на Съвета на ЕС. 

Пресконференцията е от 15:30 часа българско време и можете да я гледате на живо тук.

В бъдеще мрежите от пето поколение ще станат ключова цифрова инфраструктура, която ще свързва милиарди предмети и системи, включително във важни сектори, като енергетиката, транспорта, банковото дело и здравеопазването, както и промишлени системи за управление, пренасящи чувствителна информация и подпомагащи системите за безопасност. 

Мария Габриел дава старт на Център за върхови постижения в областта на големите данни

След като държавните и правителствените ръководители изразиха своята подкрепа за съгласуван подход към сигурността на мрежите от пето поколение, на 26 март 2019 г. Европейската комисия препоръча редица конкретни действия за оценка на рисковете за киберсигурността на мрежите от пето поколение и за засилване на превантивните мерки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама