Томислав Дончев: Има пряко замесени партии при родителската паника в Сливен и Ямбол

08:44, 09 окт 19 / Политика 25 2056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Това тече поне от половин година и не е толкова невинно, колкото изглежда на пръв поглед. Това не е поредната дигитална щуротия”. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира по Нова телевизия паниката в Сливен и Ямбол, при която родители опразниха три училища от страх, че ще им бъдат отнети децата.

„Първо, това е след всичките ни системни усилия да върнем децата в клас. 40 000 деца сме върнали. Второ, няма как да не си мислим, че това има определени политически мотиви, най-малкото ескалира в определена предизборна ситуация”, коментира Дончев.

Агенцията за закрила на детето: Твърденията за „отнемане“ на деца са категорично неверни

Той обясни, че МВР и прокуратурата работят по темата.

„Има външни и вътрешни сили, които са замесени в цялото мероприятие”, заяви Дончев. Той е категоричен, че отнемането на дете е крайна мярка, когато детето живее в опасни за здравето и живота му условия. „Рядка, драстична мярка, която е обект на съдебен контрол”, обясни вицепремиерът.

Бисер Петков: Стратегия за детето няма

„Дали има замесени политици? Да! Има партии, които са пряко ангажирани с каузата. Поне няколко кандидат-кмета и една политическа сила са ангажирани. Доколкото знам е коалиционен партньор на левицата в няколко формата за местните избори”, заяви Дончев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама