Томислав Дончев: Време е за автозавод в България - ако не е "Фолксваген", ще е някой друг

08:54, 09 окт 19 / Политика 25 2254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В преговорите за бъдещ завод на „Фолксваген” у нас държавата направи всичко възможно, което можеше да се направи – от Владислав Горанов до обикновения чиновник. Единственото, което ни е ограничавало е европейското законодателство. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия.

Автомобилният гигант вече основа дъщерно дружество в Турция, което се възприема като по-нататъшна стъпка към изграждането на завод в Маниса, близо до пристанището Измир.

Росен Плевнелиев за ''Фолксваген'': Не сме разочаровани, тръгваме си усмихнати

Темата с голяма инвестиция за производство на автомобили изобщо не е затворена, посочи Дончев и съобщи, че от "Фолксваген" няма официално писмо, че България е отпаднала като инвестиционна дестинация.

Ако не е "Фолксваген", ще е някой друг. На България й е дошло времето. Цял автомобил скоро ще се произвежда у нас, категоричен е Томислав Дончев.

Volkswagen: В момента финализираме преговорите с Турция

Дончев коментира и хода на предизборната кампания за местния вот и поведението на Волен Сидеров в последните дни.

Вицепремиерът е убеден, че от мръсна кампания страда демокрацията. Той заяви, че коалиционното управление нито е лесно, нито е просто и за съжаление изисква компромиси. Според Дончев медийната среда в България е дълбоко болна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама