Кралев: Имаме реални шансове за домакинство на голямо футболно първенство

09:22, 09 окт 19 / Политика 25 1824 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че правителството все още не е запознато с изготвената стратегия за развитие на българския футбол, която предизвика остри обществени реакции заради решението да не могат да се картотекират вратари от страни извън Европейския съюз от сезон 2020/2021, съобщи bTV. 

"Очаквам с нетърпение всеки момент да бъде представена тази програма, да я презентираме пред правителството, за да получи финансиране. Ако програмата е добра, виждам, че има огромно желание от страна на премиера и правителството да помогнем на футбола. Трябва да се върнем към корените. Проблемите са именно в детско-юношеския футбол, където трябва да привлечем добри специалисти, да се работи по единна методика, за да може да наваксаме пропуснатото през последните години от останалите държави. Ако сега започнем, до 4-5 години ще имаме съвсем сериозни резултати", заяви той.

Министър Кралев откри ремонтираната зала за лека атлетика в Добрич

Кралев е оптимист за евентуално домакинство на България, Румъния, Сърбия и Гърция на европейско първенство по футбол.

"Аз си мисля, че имаме реални шансове. Знаете, че имаше избори в Румъния и Гърция и за това се отложиха разговорите. Трябваше следващият кръг от разговори да протече в Букурещ през юли. Сега ще се съберем през следващата седмица. Имаме промяна в управлението в Гърция - ново правителство, нов министър. Ще видим какво ще е тяхното мнение, защото те бяха инициатор. Моето настояване ще е до края на годината да изберем дали ще подготвяме кандидатурата за световно или европейско. Според мен шансовете ни за европейско първенство през 2028 или 2032 г. са доста по-големи. Ще настоявам да се фокусираме върху кандидатура за европейско първенство", каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама