Прокуратурата и ГДБОП не проверяват служител на МО за паниката сред родителите в Сливен (ОБНОВЕНА)

20:30, 09 окт 19 25 5471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 17:33 часа

Главната прокуратура и ГДБОП заявиха пред bTV, че не проверяват служител на военното министерство заради масовата паника сред родители в Сливен.

Правителството видя политическа намеса във фалшивите новини за отнемане на деца

По-рано днес в Министерския съвет беше съобщено, че служител от пресцентъра на Министерство на отбраната ще бъде проверяван дали е сред организаторите на паниката с отнемането на деца.

Междувременно в Сливен районната прокуратура образува досъдебно производство за всяването на паника и разпространяването на заблуждаваща информация. На втория ден след истерията от фалшивата новина 60% от децата в Шесто училище в сливенския квартал "Надежда" са се върнали в клас. 

Борисов: Чудовищна лъжа е, че държавата взима деца

От полицията са разпитвали всички пастори и ромски лидери. По образуваното досъдебно производство наказанието е две години затвор, но заради мащаба на обществената опасност може да достигне и пет.

Обновена в 20:30 часа 

Началникът на пресцентъра на министерството Александър Урумов отговори участвал ли е в разпространяване на фалшиви новини за отнемани деца от родителите им.

„Преди малко разговарях с колегата Каракачанов по темата. Той обеща да провери и да вземе марки. Ако мога да допълня, не е единственият човек на публична служба, който има отношение по темата. Има и други, което за мен е абсолютно недопустимо”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Шефът на пресцентъра на министерството Александър Урумов отрича.

„Нищо свързано с мен няма принос към това, което се е случило с това внезапно извеждане на децата от училище. Мястото на децата е в училище”, казва Урумов.

Омбудсманът: Институциите реагираха адекватно след слуховете за отнемане на деца

Следобед последва разговор на военния министър Красимир Каракачанов с Урумов. Началникът на пресцентъра на МО е казал на министъра, че е напълно спокоен и че съжалява единствено, че му се губи времето и трябва да се обяснява за нещо, което няма фактическо основание. Урумов е благодарил на Каракачанов и за доверието. 

„Според мен това е чисто политическа интрига, което цели да създаде някакъв раздор вътре между ГЕРБ и ВМРО в едно правителство”, заяви Каракачанов.

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама