Мария Илиева, ГЕРБ: Няма да има събаряне на пазара в "Младост"

11:50, 10 окт 19 25 2567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатът за кмет на район „Младост“ от ГЕРБ /СДС/ Мария Илиева категорично опроверга слуховете, че пазарът в столичния район ще бъде съборен.

"Има опити да се използва и пренасочва гражданската енергия. Собственикът на терена отправи предложение за промяна на предназначението до главния архитект на района. Искам категорично да заявя, че няма да има събаряне на пазара в "Младост". Няма издадено ново разрешително за строеж и собственикът на пазара е оттеглил предложението си за промяна на предназначението на терена“, обясни Илиева.

Кандидатът за кмет на „Младост“ коментира и казуса с преместването на Центъра по наркомании в района. „Веднага след като научих отправих питане към здравния министър и той ме информира, че центърът ще бъде преместен. Европейската практика показва, че тези институции са по-полезни, когато са извън центъра на града", коментира Мария Илиева. По думите ѝ сега Министерството на здравеопазването трябва да реши къде да бъде ситуиран центърът.

"Трафикът е проблем на всеки голям европейски град, включително и на София. Още следващата седмица започва работата по разширяването на Южната дъга. Предвиждат се нови спирки на метрото в квартала. Имам идея за построяване на модулен паркинг, с който ще се осигурят паркоместа за много автомобили", сподели още Мария Илиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама