Манолев е замесен в конфликт на интереси относно къщата за гости в Сандански, твърди КПКОНПИ

15:32, 10 окт 19 25 2683 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е установила конфликт на интереси при Александър Манолев - бивш заместник-министър на икономиката и член на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие", съобщиха от Комисията.

Манолев е оказал влияние на други органи и лица в частен интерес на свързано с него лице във връзка с мониторинга по изпълнение на договора за отпускане на финансова помощ, свързан с функционирането на къща за гости в Сандански.

Припомняме, че бившият заместник-министър на икономиката Александър Манолев и 25-годишната Ана Димитрова отиват на съд заради европарите за къща за гости в Сандански.

Престъплението, извършено от тях, е представяне на неверни сведения с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз.

Двамата бяха привлечени като обвиняеми през месец април и тогава им бяха наложени мерки за неотклонение - на Ана Димитрова гаранция в пари в размер на 2 000 лева, а на Александър Манолев – гаранция в размер на 100 000 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама